Sinussa on paljon enemmän voimaa kuin osaat aavistaakaan

Minusta

tunnevyöhyketerapeutti

Lämmin tervehdys ja tervetuloa sivuilleni!

Nimeni on Terhi ja olen valmistunut tunnevyöhyketerapeutiksi Kairon Instituutista Helsingistä vuonna 2022.

Pohjakoulutukseltani olen mielenterveyspuolelle suuntautunut lähihoitaja ja olen työskennellyt terveydenhuoltoalalla parikymmentä vuotta. Olen myös suorittanut kehotietoisuusohjaajakoulutuksen vuonna 2021.

Minua on aina kiinnostanut ihmisen psyykkinen ja henkinen puoli sekä myöhemmin niiden yhteys fyysiseen kehoon, sen toimintaan ja tunteisiin. Muutamia vuosia sitten minulle heräsi vahva paine ja tarve alkaa etsimään sitä omaa juttuani, omaa kutsumustani, omaa elämäntehtävääni. Kävin mielessäni läpi lukuisia eri ammatteja, koulutuksia ja työtehtäviä, eikä mikään tuntunut täysin täsmäävän siihen johonkin, mihin tunsin vahvaa sisäistä vetoa. Aloin kirjaamaan paperille asioita, joita halusin tulevaan työhöni sisältyvän ja kun olin saanut listan valmiiksi ja katselin sitä, minuun iski vahva pettymys, että eihän tämmöistä ammattia ole olemassakaan!

Lopetin jo turhautuneena etsimisen ja luovutin tarpeestani löytää uusi työ ja ammatti, kunnes yhtenä päivänä nettiä selaillessani silmieni eteen pompsahti sana ”Tunnevyöhyketerapeutti”. Sana kiinnitti huomioni välittömästi, vaikken ollut sellaisesta ikinä kuullutkaan ja niin päädyin Kaironin sivuille tutustumaan tunnevyöhyketerapiaan, sen hoitotuloksiin ja koulutukseen. Ei tarvinnut montaa riviä eteenpäin lukea, kun tunsin sydämeni alkavan sykkimään nopeammin ja tunsin ja tiesin täysin selvästi, että tämä on se minun juttuni, jota olin pitkään etsinyt! Kun luin vielä sivuja eteenpäin, olin täynnä hämmennystä ja innostusta, kun huomasin, että kaikki ne kohdat, jotka olin itselleni kirjannut ylös tulevaan ammattiini liittyen täsmäsivät tämän koulutuksen ja hoitomuodon kanssa, josta en ollut aiemmin ollut edes tietoinen, suorastaan ällistyttävää!  

Vaikka tiesin kyseisen hoitomuodon ja ammatin heti omakseni ja tunsin valtavaa kiitollisuutta ja liikutusta sen löytymisestä, ei ollut ollenkaan helppo ja itsestäänselvä asia aloittaa koulutusta muun työn ohella ja omaksua mielikuvaa itsestä tulevana yrittäjänä. Olin nimittäin aina ajatellut, että yrittäjää minusta ei ainakaan tule ja mieleni alkoi keksimään kaikkia muitakin ongelmia ja esteitä, miksi en voisi yrittäjäksi ja tunneterapeutiksi ryhtyä. Nämä mieleni nostamat ajatukset ja esteet olivat pelkoja ja alitajuisia uskomuksia itsestäni, jotka koittivat pitää minut kiinni ”vanhassa ja turvallisessa” ettei vaan tapahtuisi mitään odottamatonta ja turvattomuutta aiheuttavaa. Minun piti ensin tiedostaa ja kohdata pelkoni tämän asian suhteen, jotta uskalsin lähteä seuraamaan kutsumustani. Ja näin elämä tuo eteemme yhä uudelleen niitä asioita ja tapahtumia, jotka haastavat meitä kasvamaan ja kohtaamaan pelkomme ja tunnevyöhyketerapia tarjoaa hienon ja turvallisen tilaisuuden lähteä tälle kasvun ja vapautuksen matkalle. 

Lähes meillä kaikilla on näitä elämämme varrella kertyneitä alitajuisia uskomuksia ja pelkoon perustuvia tunteita kehossamme (vihaa, syyllisyyttä, häpeää yms.), jotka pienentävät ja rajoittavat meitä ja estävät meitä elämästä vapaata, aitoa ja itsemme näköistä elämää. Näitä rajoittavia uskomuksia ja alaspainettuja tunteita (tunnelukkoja) on oman elämämme lisäksi siirtynyt meihin perimästämme, vanhemmiltamme ja isovanhemmiltamme, joten ei ole mikään pieni ja helppo juttu lähteä tällaiselle sisäisen kasvun matkalle kohtaamaan näitä tunteita ja uskomuksia. Se matka on kuitenkin äärimmäisen hieno ja arvokas ja se vie kohti vapautta, iloa ja sisäistä rauhaa, missä pelkomme eivät enää ohjaile ja rajoita meitä. Matka käy tiedostamisen, tunteiden tuntemisen ja hyväksymisen kautta. Se on ainutlaatuinen matka Aidoksi Sinäksi, kuka sinä todella olet ❤️

Lämmöllä, Terhi

Scroll to Top